tiistai 22. lokakuuta 2013

Litter Kwitter - päivä 3

Pakko kirjoittaa tänäänkin. Ekat kakat oikeaan paikkaan, wohoo! Mainittakoon, että yhtäkään vahinkoa ei minnekään ole sattunut. Ainoa huono puoli tässä ensimmäisessä vaiheessa on se, että kun se kakka ei voi mennä muualle kuin pelletin päälle, se haisee kuin ikiaikaisen metsähirviön hengitys...

Kuvaa en tästä toimita. ;D

EDIT:

Harmittaa näin pieni postaus, joten kirjoitanpa lisää ajasta ennen Litter Kwitteriä.

Ennen kuin Litter Kwitterin päätin hankkia, katselin pitkään youtubesta kissoja jotka kävivät onnistuneesti kakalla tai pissalla vessanpöntöllä. Oli hienoa nähdä kommenteissa sitä riemua, ja ajatella kuinka monet ihmiset ovat onnellisia kun kissa käy onnistuneesti vessanpöntöllä pissaamassa tai paskantamassa. That's funny.

Mutta, mennään ajassa kauemmas. Kissanomistajana, olen useasti harmitellut kun täytyy kantaa kissanhiekkaa kaupoista, ja miettiä mikä laatu/merkki olisi paras. Aikaisemmin kirjotin tästä vertailunkin, jonka jälkeen mietin mitä tekisin seuraavaksi. Olen luonteeltani sellainen ihminen joka haluaa parantaa asioita. Kuten vertailun lopussa kerroinkin, olen nyt palannut takaisin vanhaan tuttuun puupellettiin, jonka 'hyvyys' on vain hieman merkistä riippuvaista. Marketin halvin puupelletti on ihan yhtä hyvää, kuin kalleinkin. Raekoolla on merkitystä, mutta tämä riippuu millainen kissanhiekkalaatikko on. Jos omistat ritilällisen (joka on mielestä ainoa oikea puupelletin kanssa..) tarvitset tarpeeksi suuren raekoon. Vapon puupelletti on parasta ritilällisille laatikoille, ja myöskin HALVINTA ja RIITTOISINTA. En voi tarpeeksi tuota painottaa.

(kyllä, harmittaa hieman epäekologisemmat kissanhiekat, vaikka myönnänkin että puupelletti ei välttämättä kaikkein ekologisin olekaan. Haluaisin tästä lisätietoa, mutta sitä on hankala saada..)

Jokatapauksessa, LKn käyttö tähän mennessä on mennyt todella helposti. Nyt pidän tuota ensimmäistä punaista rengasta tuossa ainakin viikon, ja sitten vaihdan oranssiin - jossa on siis keskellä reikä. Viikon edetessä aion ihan vähän vähemmän laittaa pellettiä renkaaseen, sillä oranssiin renkaaseen sitä tulee laittaa vähemmän kuin punaiseen, jotta kissa ymmärtää pelletin loppuvan jossain vaiheessa. Silti tulee kuitenkin tehdä tarpeet vessanpönttöön.

Luulen että tuo pelletinhäviäminen voi olla hieman haastavaa, sillä uskon Dracon ottavan pellettipaikan vessanaan. Mutta katsotaan miten käy!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti