Päätimme tehdä pitsaa äitini kanssa, ja löysin jääkaapin perältä tonnikalapurkin! Mietin hetken että viitsisikö tällaista mausteliemiherkkua laittaa pitsaan, mutta hetken harkinnan jälkeen päätös oli positiivinen.
Tonnikala tuoksui todella hyvältä, sillä liemi oli erittäin houkuttelevasti maustettu. Tonnikala ei ollut hiutaleina, vaan pitsaan sopivasti "suikaleina", jolloin ne oli helppo levittää pitsan päälle.
Kun saimme otettua paistuneen herkkumme uunista, tonnikalan liemestä tullut tuoksu oli levinnyt jo kaukaiseen olohuoneeseenkin. Tuoksu oli siis edelleen hyvä, uuni ei muuttanut sitä minkäänlaiseksi.
Myös tonnikalan maku oli erittäin hyvää, tomaatti-yrttinen maku levisi koko pitsaan eikä siihen tarvinnut enää lisätä mitään mausteita.
Plussat:
- Tonnikalalla oli hyvä koostumus
- Tonnikalan liemi oli hyvänmakuista
- Mausteita ei tarvinnut enää lisätä pitsaan, sillä liemen mausteet tuoksuivat sekä maistuivat tarpeeksi
Miinukset:
- Jotkut haluavat tonnikalansa hiutaleina
Suosittelen siis lämpimästi tämän kokeilemista normaalin tonnikalan sijasta! Kannattaa toki ylimääräiset öljyt ensin tipautella pois, jos niitä ei halua laittaa pitsan päälle lillumaan. Jos pidät eri mausteiden kokeilemisesta, tämä on ehdottamasti kokeilemisen arvoinen!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti